perjantai 29. heinäkuuta 2011

mainonta naiseudessa

Mainokset, ne kauniit ja täydelliset naiset, ne jotka näyttävät missä tahansa salaperäiseltä ja seksikkäältä. Mainoksen naisista on tehty täydellisiä ja hyvinkin seksistisiä. Mutta niinhän se menee, on aina mennyt, seksi myy.
Ajatellaan vaikka omena mainosta, kaunis,hieman jopa kiihottava nainen ojentaa omenaa JA meikitön, kaupan vaatteissa oleva, ehkä hieman ylipainoinen nainen. Tottakai ensimmäinen houkuttelee enemmän.
On olemassa monenlaisia mainoksia joissa mukana on ihminen,nainen. Osa on todella kauniisti ja taiteellisesti tehty, osa muokattu tunnistamattomaksi, viety naisellisuuden muodot kokonaan pois.

Siispä kiteytettynä mainosmaailmassa nainen on seuraavanlainen: pitkät tai muuten muodikkaat hiukset, täydellinen, salaperäinen meikki, huolletut, pitkät kynnet, rohkeat vaatteet ja todella,todella laiha ja suuret rinnat.
Ja mistäpä me naiset otamme ihanteita, mediasta. Sitten ihmetellään miksi suurimmalla osalla naisista on järkyttävän huono itsetunto ja todella suuri stressitaso itsestään sekä ainainen taistelu painon kanssa.


Tiedän ettei niistä tulisi ottaa mallia, koska se ei ole realistista. Nythän onkin alettu jopa mediassa hieman panostaa asiaan, mainostetaan ja korostetaan hieman enemmän luonnollisuutta ja sopusuhtaista vartaloa. Mutta kuitenkaan tämä ei riitä, menee aikansa ennenkuin ihminen tottuu ajatukseen että voi olla muutakin. 


Itsekin olen mainonnan uhri. Kadehdin erilaisia piirteitä naisissa; hiustenlaitto taito, kynnet, silmät, hoikkuus, rinnat, pituus, meikki... pinnallista, mutta totta.
Tottakai on luonteenpiirteitäkin, mutta ne ovat ihan eri aihe, nyt keskitytään ulkoiseen puoleen, sillä sitähän mainonnassa käytetään.

Jo pienestä pitäen päähämme iskostetaan ajatus naiseudesta, miten tulee olla ja käyttäytyä, miltä näyttää ja tuntua. Naisen tulee olla hiljainen ja myöntyvä, mutta kuitenkin oman päänsä pitävä, heikko, miehen apua tarvitseva ja itsenäinen. Panostaa ulkonäköönsä ja urheilla. Syödä vähän ja terveellisesti sekä osata kokata. Hiukset tulee harjata joka välissä, ja rintoja korostaa, pieni rintaisuutta ei tule näyttää. Myöskin normaali tai isompi takamus ja jalat tulee peittää löysemmillä vaatteilla. 


Mutta entä jos haluaisi täyttää kriteerit muttei pysty, tai toisinpäin?
Tuleeko naisen esim. mennä leikkauksiin jotta miellyttäisi muita, vaikka perhettään josta on saanut pahimmat kritiikit?
Tuleeko naisen olla muuta kuin oikeasti onkaan?
Kuinka voimme olla oma itsemme, kun paineita tulee joka puolelta?
Kun päähän on tarttunut lapsuuden/nuoruuden kritiikit jotka ovat koko ajan mielessä?

6 kommenttia:

 1. Joo naisilla on koko ajan paineita niin monesta asiasta. Moni piirre mitä meiltä odotetaan, on täys vastakohta jollekki toiselle piirteelle mitä meiltä myöskin odotetaan. Koita sit miellyttää....

  VastaaPoista
 2. hei saako sulle esittää postaustoiveita? Jos meikkailet niin meikkikuvia? Jotain hienoja silmämeikkejä? :)

  VastaaPoista
 3. tuolla toisessa blogissa on.. :)

  VastaaPoista
 4. Blogissani olis tällekin blogille palkinto.. c",)

  VastaaPoista
 5. Miten saisin helpotusta seisokkiin kun panettaa

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista