tiistai 14. kesäkuuta 2011

Kesä ja Kärpäset

 
Lämmin, valoisa, sade, vihreys, värit, vastaleikatun nurmikon tuoksu, ne tulevat ensimmäisenä mieleen kun ajattelee kesää. Ja tietysti perussiivous, ikkunoiden pesu, kärpäset ja mäkäräiset..

Viime viikon nautin lämmöstä, kuinka ihanaa olikaan loikoilla pihalla tai rannalla ja nauttia kesäpäivistä. Töissä olo ei kuitenkaan sillä helteellä mitenkään erityisen mukavaa ollut, mutta en silti olisi yhtään hellepäivää vaihtanut.

Talvella on pimeää, lähinnä valkoista ja tumman erisävyjä, toisin kuin kesällä. Luonto kukkii, lähinnä vihreällä pohjalla olevat värit suorastaan säkenöivät, keltaiset voikukat, valkoiset metsätähdet, kirjavat lupiinit sekä naapurin punaiset ruusut. 
Myös vaatetuksessa olen huomannut eron, talvella tummat sävyt saavat huomiota, mutta kesän tullessa vaihdetaan väreihin, tai ainakin itse teen niin.


Ja sen kyllä huomaakin, sain juuri paketin tilaamiani vaatteita sekä tekokynsiä, värejä värejä ja värejä! En varmaan koskaan ole edes kuvitellut käyttäväni niin räikeää toppia tai mekkoa, kirkkaan keltaisesta paidasta puhumattakaan.

Mutta ehkä se vain kuuluu kesään, kun luonto kukkii haluaa myös itse hehkua.



Näyttää kuuluvansa vuodenaikaan, nauttivansa lämmöstä ja väreistä. Ehkäpä silloin myös piristyy entisestään, sillä auringon valo vaikuttaa ihmiseen monella eri tavalla
 saamme D-vitamiinia jota emme muuten yleensä saisi tarpeeksi, esimerkiksi psoriaksesta kärsivät saavat helpostusta ihon punoitukseen ja kutinaan, ja muutenkin "valohoito" piristää kummasti mieltä.

Kesällä myös tehdään enemmän, sillä enitenhän meillä vapaata ja lomaa kesällä on. Lähdemme erilaisille festareille, tapahtumiin, sukulaisten luokse tai ulkomaille. 
Ja kun järjellä ajatellaan, mieluummin erilaisissa tapahtumissa tai festareissa aikaa viettää lämpimässä ilmassa, kuin keskellä lumi- tai räntäsadetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti