maanantai 4. huhtikuuta 2011

Kihlaus

Mitä tarkoittaa kihlaus? Olen törmännyt asiaan yhä enemmän ja enemmän.
Moni menee kihloihin jo parin viikon tai kuukauden kuluttua, mutta mitä sillä halutaan kertoa?
Tarkoittaako sormuksen saaminen, että sillä halutaan näyttää muille rakastumisensa ja sitoutumisensa toiseen ihmiseen?
Halutaanko sillä kehuskella, en ole sinkku, minut halutaan omaksi?
Onko se lupaus yhteisestä tiestä avioliittoon?

Omasta mielestäni on naurettavaa mennä kihloihin todella nopeasti. Suurin osa kihlatuista ystävistäni on mennyt kihloihin vasta kun todella tuntee puolisonsa, kun on varma että haluaa olla sen saman kanssa loppuelämänsä. Tämä tarkoittaa yli 2vuoden seurustelua ja avoliitossa oloa. Kun on koettu hyvät ja huonot hetket, selviytyen niistä voittajina.


Keskustelin eilen Miehen kanssa, ja sain häneltä tänään viestin.
Haluan olla kanssasi loppuelämäni, mennä naimisiin ja saada lapsia.

Mutta mitä tulee tehdä, jos ei ole varma haluaako itse tätä? Tai no, haluan minä, mutten tiedä enää haluanko Miehen kanssa.

Mitäänhän ei voi menettää jos kokeilee vielä, jos rakastuu vielä ja huomaa vielä haluavansa toisen loppuelämäkseen. Ainakin olisi vaikeudet selätetty.
Välitän Miehestä edelleen, mutta toisaalta en välitä. Ikävöin ja en ikävöi.
Olen myös ihastunut toiseen. Nautin hänen seurastaan ja säteilen hänen syleilyssään. Mutta hänestä ei kuulu mitään silloin kun emme ole toistemme lähettyvillä.
Pitäisikö minun siis unohtaa ihastumiseni, ja katsoa vielä kerran Miehen kanssa hetki. Mies ei ole koskaan sanonut mitään kihlautumisesta,lapsista..tai sen verran ettei aio niitä koskaan toteuttaa. Mutta nyt,kun hän oma-alotteisesti alkaa kertomaan, tarkoittaako se sitä että Mies on kasvanut ja huomannut mitä haluaa?


Mutta ymmärtääkö hän kihlauksen merkityksen? Tottakai jokainen ajattelee asian eri tavalla, mutta  minulle kihlaus tarkoittaa avioliittoon menoa, joka taas tarkoittaa loppuelämää yhdessä.
Minulle kihlaus on suuri asia, ja naimisiin meno elämäni suurin unelma.


Entä jos hän ajattelee kihlauksen eri tavalla? Jos hän haluaa antaa sormuksen vain jotta saisi minut "liekaan, omistukseensa"?

Miltä kihlauksen kuuluisi tuntua? Onko se niin satumaisen romanttista kuin kuvittelen? Muuttuuko maailma vaaleanpunaiseksi ja perhoset leijailevat?
Vai onko se samanlainen kuin joku arkipäiväinen asia?


Onko kihlaus muuttanut merkityksesä aikojen saatossa, onko nykyään  normaalia syöksyä kihloihin vai tuleeko odottaa että sydän pakahtuu onnesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti